Kromě Dánska, Finska, Švédska a Spojených arabských emirátů se může Apple Pay spustit v Nizozemsku a v Polsku koncem tohoto roku. Nizozemský blog One More Thing s odkazem na několik zdrojů, které jsou obeznámeny s touto záležitostí, tvrdí, že ING bude první bankou nabízet Apple Pay v Nizozemsku. Virtuální banka Bunq údajně plánuje podporu Apple Pay.



Rabobank, jedna z největších bank v Nizozemsku, dosud údajně nepřijala žádné konkrétní kroky vůči společnosti Apple Pay.

Společnost Apple přeložila stránky podpory společnosti Apple Pay na své webové stránky do nizozemštiny a francouzštiny pro Nizozemsko a Belgii. Apple Pay se v Belgii hlásila ke spuštění již v květnu, ale uplynulo pět měsíců a ještě se nic neděje.

Ve zprávě je uveden jeden zdroj, který tvrdí, že Apple Pay by mohlo začít v Nizozemsku 2. listopadu, ale blog nemohl potvrdit datum.

Apple má naplánovány na stejný den u zveřejnění finanční výsledků, takže je možné, že Apple použije následující konferenční hovor jako příležitost k oznámení další vlny startovacích zemí Apple Pay. MacRumors také obdržel anonymní tip s údajnou obrazovkou Apple Pay, která byla testována na iPhonu v Polsku. Na obrazovce se zobrazuje MasterCard od PKO Bank Polski, což naznačuje, že banka může být první, která bude podporovat Apple Pay v zemi. Mohla by však být také jít o kartu pro zástupce Apple pro interní testování.

Podle tipu by Apple Pay mělo být připraveno do konce letošního roku k zahájení v Polsku, ale nemůžeme zatím potvrdit pravost těchto informací.

Viceprezidentka pro Apple Pay, Jennifer Bailey již dříve uvedl, že Apple „rychle pracuje“ na rozšíření Apple Pay na další země v Evropě a Asii. Podle šéfa služeb Apple, Eddy Cue by se brzy má rozšířit služba i do Indie.

Apple Pay je v současné době k dispozici ve Spojených státech, Austrálii, Kanadě, Číně, Singapuru, Švýcarsku, Francii, Hongkongu, Rusku, Novém Zélandu, Japonsku, Španělsku, Itálii, Irsku, Tchaj-wanu a Velké Británii.

Zdroj: macrumors.com