iOS 11.2 beta, zveřejněné včera večer pro vývojáře, uvádí podporu SiriKitu pro HomePod, tvrdí Apple. SiriKit pro HomePod je nyní k dispozici, Apple žádá vývojáře, aby se ujistil, že jsou aplikace kompatibilní se SiriKitem a optimalizovány pro HomePod před zahájením prodeje.



SiriKit je navržen tak, aby umožňoval aplikacím iOS a watchOS pracovat se Siri, takže uživatelé mohou provádět úkoly pomocí hlasových příkazů Siri. SiriKit je k dispozici pro širokou škálu aplikací na těchto dvou platformách, ale jeho dostupnost je o něco menší, pokud jde o HomePod.

Aplikace třetích stran používající službu SiriKit pro zprávy, seznam a poznámky musí být kompatibilní s HomePodem. Siri bude rozpoznávat hlasové požadavky poskytnuté HomePodu s těmito požadavky na propojené zařízení iOS. Uživatelé mohou například požádat HomePod o odeslání zprávy kamarádovi, přidání položky do seznamu nebo vytvoření nové poznámky.

  • odeslat právu Ericovi pomocí WhatsApp
  • ve WeChat, řekni Ericovi jdu pozdě
  • přidej čokoládu a banány do mého seznamu ve věcí k nákupu
  • vytvoř poznámku, která říká „ahoj“ v Evernote

Vývojáři mohou otestovat hlas s jejich aplikace pomocí Siri prostřednictvím sluchátek připojených k zařízení iOS s iOS 11.2 beta.

Apple plánuje začátek prodeje HomePodu v prosinci, ale zatím nebyl poskytnut specifický termín zahájení. HomePod bude stát 349$ a není jasná ani dostupnost v ČR, protože Siri nemá podporu češtiny.

Zdroj: macrumors.com