Několik zdrojů se v poslední době zmiňuje o potřebě navýšení výroby iPhonu X, ale má to být řešeno způsobem, který nepokládáme za nejvodnější a to použití od jiných dodavatelů, které však nemají tolik spolehlivé součástky pro výrobu TrueDepth. Jednotlivě se jedná o infračervenou kameru, dotykový projektor a flood iluminátor.



Projektor pak snímá 30.000 bodů na obličeji jako součást funkce Face ID. Údajně se má jednat o vynechání několika mikronů, což je zlomek šířky vlasů, podle znalců však nemusí technologie fungovat tak spolehlivě.

Apple bude mít do konce roku údajně pouze 20 milionů kusů, stejný počet technologií TrueDepth zvládnou totiž vyrobit dodavatelé Applu společnosti LG Innotek a Sharp. V jednom okamžiku mělo být použitelných pouze 20 procent dotykových projektorů, které vyráběly dvě zmíněné společnosti. Dodavatelé proto zpomalili výrobu ve snaze zabránit přerušení, aby snížili požadovanou úroveň přesnosti, ale tím vznikla nedostatečná výroba na počet kusů.

Není jasné, do jaké míry budou nové specifikace snížovat účinnost technologie a společnost Apple odmítla cokoliv oficiálně komentovat. Nicméně, jak uvádí zpráva, zhoršení Face ID bude pravděpodobně mnohem přesnější než Touch ID, kde je pravděpodobnost, že někdo jiný než majitel telefonu dokáže odemknout 1:50 000. I přesto je Apple vyzývá dodavatele a výrobce, aby jim pomohli s technologickým náskokem, aby si udržel Apple konkurenční výhodu. Společnost se rozhodla snížit přesnost Face ID a ještě více překvapivě je, že bez ohledu na to, zda zůstane skutečná funkčnost.

Společnost Sharp údajně pracuje na tom, aby produktivitu dotykových projektorů dosáhla více než 50 procent, zatímco společnost LG Innotek již překročila úroveň, o které se tvrdí, že jí obě společnosti považují za přijatelné. V důsledku toho se předpokládá, že nedostatek 3D senzorů skončí počátkem roku 2018. Zdroj: macrumors.com