Apple umožňuje v iOS 11 vývojářům přístup do NFC čipu v nejnovějších modelech jablečných telefonů. Toho lze využít na různých místech, například v maloobchodních prodejnách nebo muzeích. MLB dnes oznámila, že společnost Oakland Athletics testovala novou funkci ticketingu, která využívá NFC a umožňuje uživatelům vstoupit na stadion tím, že „tapnou“ v aplikaci, podobně jako u Apple Pay.



Test proběhl během šesti zápasů od 22. září. TechCrunch poukazuje na to, že je to vůbec poprvé, kdy byla použita bezkontaktní metoda v Apple Wallet. Tapnutí pro vstup je jednodušší, méně chybové a rychlejší, než skenování kódu. Společnost Tickets.com chystá pro týmy MLB speciální aplikaci. NFC čipy se využívají v iPhonech již delší dobu, ale pouze pro Apple Pay. Režim Reader, pomocí kterého mohou vývojáři připravit aplikace s podporou NFC bude dostupný pro  iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X.

S režimem Reader a kompatibilní aplikací může iPhone, který se nachází v blízkosti značky NFC  rozpoznávat a číst tuto značku, otevírat propojený web nebo poskytovat další informace o čemkoli, co je zadáno.

Zdroj: macrumors.com