Společnost Apple vyhodila (propustila) svého zaměstnance po incidentu, kdy jeho dcera zveřejnila video záznam s iPhonem X. Takové jednání porušuje zásady společnosti Apple týkající se neveřejných informací. Toto video jste mohli vidět i na našem YouTube kanále.



Video bylo původně umístěno na serveru Reddit a YouTube, kde bylo následně později odstraněno, ale to bylo už pozdě, protože veškerá média zaměřená na Apple o tomto videu už informovala. Dcera Brooke Amelia Peterson pro sledovanost udělala chybu, která stála jejího tatínka zaměstnání v Applu. Video bylo natočené v Caffe Macs v kampusu Applu. Amelia Peterson byla vyzvaná oficiálně od Applu, aby toto video odstranil a tak také učinila, ale video se v tu dobu už šířilo virálně pro internetu.

Zaměstnanec k tomu řekl: „Když pracujete pro Apple, nezáleží na tom, jak dobrý je člověk, když porušíte pravidlo, prostě nemáte toleranci.

Stávající politika DNA společnosti Apple je založena nejen na zajištění bezpečnosti proprietárních technologií, ale také na bezpečnost zaměstnanců. iPhone X byl zařízením v interním vývojovém stádiu, který obsahoval citlivé informace, jako jsou QR kódy zaměstnanců, kódové názvy produktů a interní software, včetně aplikace pro úpravu textu.

Otec pracoval jako iPhone RF a design bezdrátových obvodů před jeho propuštěním. Peterson prohlásila, že její otec bere plnou zodpovědnost za změnu událostí a dodává, že její rodina nemá vůči společnosti žádné nepřátelství.

Zdroj: appleinsider.com