Zákazníci uvažující o novém iPhonu mají nyní velký výběr z telefonů iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone SE, iPhone 8, iPhone 8 Plus a také iPhone X. iPhone X má přitom o 75 procent vyšší cenu než nový kus iPhonu 7. Ano, u iPhonu X se platí za prémiovou řadu telefonu od Applu, ale je velké procento uživatelů, kteří si rozmyslí hodnotu investice do iPhonu. Zde se samozřejmě bavíme o nákupu nového iPhonu u lidí, kteří mají aktuálně starší iPhone.



Akcionáři jsou toho jenom důkazem, kdy cena akcií klesla o 1,5% po zprávě, že Apple snižuje výrobu iPhonu 8 a 8 Plus o 50% na listopad a prosinec 2017. Předobjednávky na iPhone X začnou už 27. října a prodej bude následně spuštěn 3. listopadu.

Předobjednávky na iPhone 8 byly spuštěny 15. září a prodávat se začal 22. září. Ovšem nikdo do dnešního dne nemá tušení, jak úspěšný byl začátek prodeje iPhonu 8 a 8 Plus. Aktuální doba dává mnoho otázek a různých očekávání ohledně prodeje nových iPhonů. Na první oficiální výsledky si budeme muset počkat na konferenční hovor Tima Cooka a finančních výsledků za 4. kalendářní čtvrtletí 2017.