Pouhých deset let po představení prvního iPhonu a šest let poté, co Steve Jobs zemřel, se někteří kritici domnívají, že rychlost inovací společnosti Apple se zpomalila. Není překvapením, že vedoucí služeb společnosti Apple Eddy Cue tento názor nesdílí.



Stěžejně se s tím nesouhlasím a myslím, že jsme byli neuvěřitelně inovační,“ řekl Cue v nedávném rozhovoru s indickou deník Livemint. Cue poukázal na to, že i iPad a Apple Watch začaly po iPhonu, a poznamenal, že revoluční produkty potřebují čas. Věří také, že práce Applu na počítačích Mac, MacOS a iOS vede trh.

Apple historicky zaznamenal příchod produktů, které definují průmysl, ať už jde o Mac nebo iPhone a iPod. Ale v uplynulém desetiletí existuje vnímání, že tempo inovací s jakým Apple přichází s převratnými produkty, které se mění svět se poněkud zpomalil. Co k tomu řeknete?

V žádném případě! V první řadě je iPhone 10 let starý. To je poslední desetiletí. iPad přišel po tom a stále pokračuje. Takže s tím rozhodně nesouhlasím a myslím, že jsme byli neuvěřitelně inovativní. To ani nezohledňuje práci, která byla provedena na počítačích Mac, systémech iOS a macOS, z tohoto hlediska, kde si myslím, že jsme vedli trh. I když si to o produktech, které jsme vybudovali v průběhu času možná myslíte, tak jich moho z nich vlastníte. A předpokládáte, že každý rok byl nový produkt? Ale nebyl. Nemůžete dělat revoluční nové produkty, každé dva měsíce nebo šest měsíců nebo cokoli jiného. Trvají určitou dobu.

Zbytek rozhovoru byl primárně zaměřen na plán společnosti Apple pro Indii, který Cue označil za „velmi dlouhodobou příležitost„.

Cue uvedl, že je Apple zaměřen na tři oblasti v Indii, včetně App Store, Apple Maps a dalších služeby, jako jsou iCloud a Apple Music. Je třeba poznamenat, že Apple „pracuje“ a přináší Apple Pay do Indie.

Obchod s digitálními platbami je v současné době a v blízké budoucnosti široce považován za největší výzvu v Indii. Jaké jsou plány společnosti Apple na této linii? 

Naše hlavou Apple Pay ve společnosti je Jennifer Bailey, ta je v Indii také. A Apple Pay je něco, co v Indii rozhodně chceme. Výzva platebních mechanismů je skutečnost, že neexistuje mnoho globálních měřítek. Jednáte s jednotlivými trhy najednou … ale Indie je jedním z těch trhů, kde doufáme, že spustíme Apple Pay.

Cue řekl, že Apple nemá přesné datum zahájení prodeje Apple Pay v Indii, protože zatím není na „100%“.

 

Zdroj: macrumors.com