Producent společnosti Apple, firma Foxconn začal dodávat první kusy telefonů iPhone X do zemí v Evropě a na Středním východě. Čínská společnost Xinhuanet uvedla, že první zásilka 46 500 kusů byla již odeslána ze Zhengzhou a Šanghaje do Nizozemska a Spojených arabských emirátů. Počáteční dodávky iPhonu X byly však mnohem nižší než předchozí modely iPhone, podle čínského zdroje Commercial Times .



Prognózy pro produkci iPhonu X důsledně poukazují na nižší čísla než je průměrné dodání při zahájení prodeje iPhonů a to na pátek 3. listopadu. Minulý týden analytik společnosti Yuanta Investment Consulting v Taipei snížil odhad výroby pro zařízení iPhone X na 36 milionů kusů, což je pokles z 40 milionů kusů.

Revidovaná prognóza už dříve upozornila, že kamera TrueDepth od společnosti Apple může být hlavní překážkou v produkci iPhonu X. Analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo uvedl, že systém na rozpoznávání obličeje je „mnohem složitější“ než u konkurenčních zařízení, což je pro společnost Apple obtížné při dosažení hromadné výroby. Dodání se pravděpodobně zvýší až v polovině října.

Zdroj: macrumors.com