Společnost Apple nedávno potvrdila, že iPhone X nebude k dispozici pro zákazníky, kteří si mohou zakoupit v Apple Storech, při spuštění prodeje v pátek 3.11.2017 a to ve dvou evropských zemích Francii a Belgii.



Vzhledem k protiteroristickým omezením společnost Apple neprodává zákazníkům iPhone X bez předběžné objednávky nebo rezervace v Belgii a Francii. Zprávy byly poprvé ohlášeny holandským magazínem One More Thing.

Jak dobře víme, společnost Apple prostě dodržuje místní zákony a předpisy, které odrážejí velké setkání a fronty v oblíbených turistických oblastech kvůli nedávným teroristickým útokům ve městech s maloobchodními prodejnami Apple, jako je Brusel a Paříž.

Belgičtí a francouzští zákazníci si mohou ještě předobjednat iPhone X na internetových stránkách společnosti Apple s možností vyzvednout na prodejně, přestože v obou zemích došlo k poklesu odhadů přepravy na 5. – 6. týdnů. Také v Belgii přinejmenším společnost Apple začne přijímat rezervace na vyzvednutí v obchodě 4. listopadu od 6:00 hodin místního času.

ČR a ani SK se toto nařízení naštěstí netýká, takže u nás bude teoreticky volně k prodeji od prvního dne, pokud nubudou prodejci dávat přednost zákazníkům s předobjednávkou.

Zdroj: macrumors.com