Analytik Daniel Ives z GBH Insights prozradil mimo jiné i pro CNBC, že iPhone X není pouze obyčejný roční cyklus telefonu od Applu. iPhone X má totiž ukázat vývoj celé společnosti na příští roky. Mohlo by to mít i negativní vliv na výdělky společnosti, protože iPhone je nejvýdělečnější položkou pravidelných zisků Applu. Naopak se také může jednat i o jeden z nejúspěšnějších iPhonů, který Apple vyrobil a k tomuto názoru se přikláníme i v naší redakci.



Zbývá si jenom počkat, kolik uživatelů bude ochotno zaplatit nemalé peníze za tuto vlajkovou loď. iPhone X byl při výrobě hodně zaměřen i na čínský trh. Čína bude tvořit příští rok 25 procent celkových příjmů společnosti Apple, přičemž tento počet má do roku 2020 vzrůst na 30 procent.

93 procent majitelů iPhonu, kteří plánují upgradovat své zařízení v příštím roce, si koupí iPhone. Přičemž 350 milionů uživatelů má iPhone starý alespoň 2 roky.

Samozřejmě hodně záleží i na nabídce, protože s tou má Apple problémy zajišťující technologie pro funkci Face ID. Zatím to vypadá, že poptvávka bude větší, než Apple dokáže zajistit.

Odhad cen akcií pro příštích 18 měsíců je 160 až 175 dolarů.

Zdroj: idropnews.com