Nejnovější informace od společnosti Kantar Worldpanel ukazují, že iOS získal podíl na trhu ve Spojených státech, Francii, Číně, Německu, Španělsku a v Británii ztratil Android. Celkově se v Evropě podíl na trhu iOS zvýšil o 1,2%. Meziroční základ pro tříměsíční období končící srpnem 2017.



Silná výkonnost iPhone SE pomohla vykompenzovat únavu ve vlajkových lodích Applu v prodejnosti, než společnost oznámila svou novou řadu iPhonů v září 2017. Růst společnosti Apple byl ve Velké Británii znemožněn růstem, díky svým Galaxy J3 (2016) a Galaxy S8. Samsung plně využil týdnů, které vedly k uvedení nových iPhonů do provozu marketingovými kampaněmi a nabídly atraktivní nabídky zákazníkům. Téměř jeden ze čtyř vlastníků Galaxy S8 zakoupil zařízení. Tyto propagační aktivity pomohly zvýšení podílu společnosti Samsung na tržním podílu na úrovni tří roků o 38,4 procenta.

Růst společnosti Apple byl ve Velké Británii znemožněn růstem, díky svým Galaxy J3 (2016) a Galaxy S8. Samsung plně využil týdnů, které vedly k uvedení nových iPhonů do provozu marketingovými kampaněmi a nabídly atraktivní nabídky zákazníkům. Téměř jeden ze čtyř vlastníků Galaxy S8 zakoupil zařízení, protože na sluchátku získali dobré řešení. Tyto propagační aktivity pomohly zvýšení podílu společnosti Samsung na tržním podílu na úrovni tří roků o 38,4 procenta.

Ve Spojených státech byly společnosti Samsung a Apple svázány tržní podíl ve výši 35,2 a 35 procent. Zajímavé je, že prodej iPhone v USA pokračoval v růstu před uvedením modelů iPhone pro rok 2017 a dokonce se zvýšil o 3,7 procenta v tomto roce. Podíl společnosti Samsung na trhu byl ovlivněn, díky pomalému prodeji společnosti Verizon – největšího operátora v USA – zatímco tržní podíl společnosti Apple mezi zákazníky společnosti Verizon dosáhl rekordní výše téměř 50 procent.

Ještě důležitější je, že společnost Apple získala podíl na trhu v Číně, kde čelila určité obtížné konkurenci čínských výrobců OEM. Podíl společnosti na trhu vzrostl z 13,4 procenta na 17,7 procenta, přičemž iPhone 7 a iPhone 7 Plus byly nejprodávanějšími smartphony během tříměsíčního období, které skončilo v srpnu roku 2017. Společnost Huawei však nadále vedla čínský trh s smartphony tržní podíl ve výši 31,1 procent.

Po zahájení prodeje iPhone 8 a iPhone 8 Plus v září, které následovalo nadcházejícím zahájení očekávaného iPhone X v průběhu tohoto měsíce, se podíl na trhu iOS na rozvinutých trzích světa, jako jsou USA a Evropa, a dokonce i Čína. Spuštění modelu Samsung Galaxy Note 8 a druhé generace mobilních telefonů Pixel společnosti Google pravděpodobně nejede do podílu Applu na trhu, a to především kvůli inovativním a průlomovým vlastnostem, které se společnosti podařilo napjat do zařízení iPhone X.

Zdroj: iphonehacks.com