Průmyslové zdroje hovoří o společnosti The Herald, která tvrdí, že Apple v roce 2019 spoustí kompatibilní iPhone s Apple Pencilem. Cupertinská společnost údajně pracuje na novém „digitálním peru“, který bude podporovat nový iPhone a bude zaměřené na spuštění v roce 2019.



Aktuálně digitální stylus společnosti Apple „Apple Pencil“ pracuje pouze s řadou zařízení iPad Pro. Pro tento nový iPhone se však Apple pracuje na typu „supercapacitor“ stylus, aby se udržely náklady dole. To se liší od technologie elektromagnetické rezonance, kterou společnost Samsung používala na S-Penu pro řadu zařízení Note.

Vedle nového stylusu bude společnost Apple rovněž upgradovat čipovou sadu řady A, která pomůže zlepšit schopnosti rozpoznávání rukopisu. Zajímavé je, že Apple říká, že Apple musel kompromitovat „dotykový výkon nejnovějšího iPhone X, který je z velké části kvůli méně rozvinuté čipové sadě.“ Není jasné, co z to přesně znamená, ale je možné, že Apple plánuje zahrnout pokročilé rukopis technologie rozpoznávání na iPhone X, ale musel se vzdát této myšlenky, díky technologii na rozpoznávání A11 Bionic čipové sady.

Zakladatel společnosti a bývalý generální ředitel společnosti Steve Jobs nenáviděl stylus pro iPhone a byl tím široce známý. Rovněž působil jako klíčový motivátor společnosti, aby zlepšil iOS před spuštěním s původním iPhonu.

Zdroj: iphonehacks.com