Šéf Applu, Tim Cook navštívil Čínu a prezidenta Xi Jinping v pondělí na každoročním setkání poradců na Tsinghua University Business School v hlavním městě Pekingu, podle Reuters. Apple odmítl komentovat podrobnosti o návštěvě. Šéf Facebook Mark Zuckerberg, který se také zúčastnil, uvedl, že „každý rok je tento výlet skvělým způsobem, jak udržet tempo inovací a podnikání v Číně„.



Setkání se uskutečnilo jen několik dní předtím, než Apple uvedl svůj očekávaný iPhone X do 55 zemí, včetně Číny, a doufá, že špičkový smartphone může oživit prodej společnosti ve druhé největší ekonomice světa.

Společnost Apple dodala odhadovaných 11 milionů telefonů iPhone pouze Číně za poslední čtvrtletí, což je o 40 procent více než v předchozím čtvrtletí, tvrdí výzkumná firma Canalys. Silný růst ukončil šest po sobě jdoucích čtvrtletí poklesu prodeje iPhone v regionu. Důvodem k tomuto nárůstu je i iPhone 8 a iPhone 8 Plus, i když byl prodáván pouze měsíc. Rovněž pomohlo snížení cen dřívějších modelů telefonu iPhone.

Všichni netrpělivě čekají, co udělá s prodejem nový iPhone X, ale je otázkou, jak bude Apple zvládat výrobu k naplnění poptávky. Navíc cena iPhonu X by značně pomohla v růstu celkových tržeb, díky vysoké ceně.

Apple byl v posledním čtvrtletí pátým největším výrobcem smartphonů v Číně za značkami Huawei, Vivo, Oppo a Xiaomi, podle Canalys.