Pokud vás baví běhání na jakékoli výkonnostní úrovni jako mě, určitě občas pošilháváte po různých vychytávkách pro běžce. Fitness náramky, běžecké hodinky, chytré hodinky, chytré boty a vložky do bot, bezdrátová sportovní sluchátka, různé měřiče či aplikace atd. Co z toho má smysl a jaký odpoví můj dnešní host – Michal Hrabec ze serveru www.running2.cz.



Běhání se sluchátky
Běhat či neběhat se sluchátky je velmi subjektivní otázka. Někomu sluchátka pomáhají s motivací, jiným běžcům spíš vadí. V každém případě je velice důležité, aby běžec neztratil kontakt s okolím a slyšel i dění kolem sebe. Sluchátka, která odfiltrují okolní ruchy mohou být při běhu nebezpečná.

Hodinky a fitness náramky
Když budete vybírat měřič, zkuste se racionálně zamyslet nad tím, jaké údaje dokážete vyhodnotit a využít. Jeden rozměr je to, že se můžete motivovat pořízením těchto zařízení a sledovat svůj vývoj. Nemá ale smysl přeceňovat celkový přínos.

Aplikace pro běžce
V dnešní době je možné přenášet historii běžce mezi aplikacemi, takže nejdůležitějším je sociální rozměr, který opět může pomoci s motivací. Rozdíly mezi aplikacemi jsou zejména ve formě zobrazování informací, takže volte podle toho, co vám vyhovuje.