Všechny iPhony, které Apple plánuje vyrobit v roce 2018, pravděpodobně opustí snímač otisků prstů Touch ID ve prospěch Face ID, řekl analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo investorům ve sdělení zaslaném dnes.



Podle společnosti KGI bude společnost Apple považovat Face ID za svou autentizační metodu konkurenční výhody oproti smartphonům Android. Může trvat léta, než výrobci smartphonů Android vyrobí technologii, která bude odpovídat kamerové sadě TrueDepth a funkci Face ID přicházející s telefony iPhone X.

Identifikace tváře, bude i nadále významným prodejním místem nových modelů pro iPhony v roce 2018, přičemž Apple plánuje využít své vedoucí postavení v 3D snímání a designu.

Kuo naznačuje, že všechny nadcházející iPhony 2018 budou představovat celoobrazovkový design s minimálními obrysy jako iPhone X, což znamená, že nebudou vyráběny žádné další modely s designem iPhone 8 / iPhone 8 Plus.

To by znamenalo konec výroby Touch ID pro iPhone, který je k dispozici jako biometrická autentizace od roku 2013. Není jasné, co to znamená pro Mac a iPad, ale Kuo řekl, že očekává příští rok iPad Pro modely s přechodem na Face ID.

Pokud by se Apple rozhodl opustit Touch ID, znamenalo by to, že vývoj by mohl potenciálně ukončen i co se týče řešení Touch ID pod displejem. Společnost KGI se domnívá, že přechod společnosti Apple od Touch ID se rovněž změní v odmítnutí otisků prstů od výrobců smartphonů Android.

Zdroj: macrumros.com