Společnost Adobe v budoucnu nabídne funkci „Select Subject“, která zjednodušuje výběr objektu, osoby nebo zvířete ve scéně, pomocí strojového učení. Video, které bylo zveřejněno v pondělí na oficiálním kanálu Adobe Photoshop, ukazuje, že funkce „Select Subject“ je rychlý a jednoduchý způsob pro práci s fotografiemi.



Nástroj je také schopen pracovat s několika předměty v jedné fotografii, například skupinou lidí na pláži. Je také k dispozici v pracovním prostoru Select a Mask, takže uživatelé mohou vylepšit detekci okrajů vybrané oblasti nebo mnohem složitější prvky, jako je například srst zvířete.

U složitých scén, které obsahují složité detaily kolem objektu Adobe tvrdí, že to není problém, protože nástroj používá strojové učení k tomu, aby zjistil, jaké viditelné prvky patří k předmětu nebo pozadí. Není jasné, kdy přesně bude funkce „Select Subject“ k dispozici uživatelům služby Creative Cloud, ale manažerka Photoshopu Meredith Payne Stotzner informuje, že bude obsažena v nadcházejícím vydání Photoshopu CC.

Zdroj: appleinsider.com