Společnost Apple nedávno zakoupila firmu Vrvana, která vyvinula helmu pro rozšířenou realitu nazvanou Totem, uvádí TechCrunch. Apple odmítl tuto informaci komentovat a neposkytl ani své obvyklé prohlášení.



TechCrunch však říká, že Apple tuto věc nepopírá a několik zaměstnanců, kteří byli předtím u Vrvany, jsou nyní u Apple. Apple údajně zaplatil za společnost Vrvana 30 milionů dolarů a dohoda pravděpodobně proběhla letos v létě. Webová stránka společnosti Vrvana je stále v provozu, ale účty sociálních sítí v srpnu přestaly být aktualizovány.

Vrvana vyvinula jakousi helmu s názvem Totem, která nikdy nebyla vydána. Byla navržena tak, aby kombinovala technologie rozšířené i virtuální reality a spojila plné funkce VR s průchozími kamerami a umožnila tak funkce rozšířené reality na obrazovce. Technologie společnosti Vrvana by mohla být začleněna do budoucího zařízení Apple, protože některé fámy naznačují, že Apple pracuje na typu sluchátek se zvýšenou realitou nebo produktu inteligentních brýlí.

Zdroj: macrumors.com