Společnost Apple rozšiřuje vývoj sluchátek s rozšířenou skutečností, která bude mít vlastní displej a bude fungovat na novém čipu a operačním systému. Apple chce mít připravenou technologii pro brýle do roku 2019 a mohla by přinést produkt již v roce 2020, tvrdí zpráva. Časový plán vývoje je však údajně „velmi agresivní“ a mohl by se změnit. Vlastní operační systém headsetu založený na iOSu je údajně nazýván „rOS“ pro „operační systém s reality„.



Stejně jako tvOS používaný na Apple TV, macOS běžící na počítačích Mac a watchOS běžící na Apple hodinky, „rOS“ bude pro sluchátka AR Apple.

Inženýři vytvářejí celou řadu aplikací, od mapování až po pokročilé funkce včetně virtuálních zasedacích místností a 360-ti stupňového přehrávání videa. Společnost projednala párování headsetu s vlastní verzí App Store, kde by uživatelé mohli stáhnout obsah, stejně jako pro iPhone, Watch, Apple TV a Mac.

Inženýři softwaru společnosti Apple říkají, že používají sluchátka HTC Vive a pracují na zařízení podobném headsetu Oculus Gear VR, který používá displej a jiný hardware jako iPhone, a to jak pro účely interního testování.

Headsetová souprava s rozšířenou realitou je jedním z několika hardwarových a softwarových projektů, o kterých předpokládá, že tým softwarových inženýrů společnosti Apple pracuje pod kódovým jménem „T288“ v Cupertinu a Sunnyvale.

Stejný tým byl za ARKit, který poskytuje vývojářům nástroje pro vytváření aplikací rozšířené reality pro iPhony a iPady.

Zdroj: macrumors.com