Společnost Apple byla označena za „jednoznačného vůdce“ ve svých metodách podpory obchodu s minerály bez konfliktu v celém dodavatelském řetězci. Titul byl udělen firmě ve zprávě vydané projektem Enough nazvaným 2017 Conflict Minerals Company Rankings, ve kterém se Apple umístil na prvním místě.



Na prvních 5 místech jsou tedy Alphabet/Google na # 2, HP na # 3, Microsoft na # 4 a Intel na # 5. Hodnocení společnosti Conflict Minerals Company se zaměřuje na 20 největších světových společností ve dvou průmyslových odvětvích, kde je největší spotřeba cínu, wolframu, tantalu a zlata: tedy výrobce elektroniky a šperků.

Tyto minerály jsou označovány jako konfliktní minerály, protože nejčastěji souvisí s tím, že jsou získávány ze zemí války. Apple nejen našel lepší způsoby řešení incidentů v rámci svého dodavatelského řetězce, ale také pomohl vytvořit společné centralizované platformy pro hodnocení rizik, které mohou ostatní společnosti využívat. Toto zvýšené úsilí přispívá k celkovému posílení hloubkové analýzy dodávek dodavatelského řetězce.

Zdroj: macrumors.com