Technologie 3D Touch společnosti Apple používá vrstvu 96 tlakových senzorů, které detekují stisknutí displeje a simulují pocit kliknutí vibracemi vestavěného zařízení Taptic Engine.



Nová patentová aplikace společnosti Apple odhalila, že firma zkoumala budoucí implementaci 3D Touch s integrovanou haptickou zpětnou vazbou. Společnost United States Patent and Trademark Office zveřejnila ve čtvrtek patent nazvaný „Dynamicky stabilizované magnetické pole“, který popisuje budoucí 3D Touch systém, který by použil elektromagnety a permanentní magnety zabudované do sestavy displeje.

Vyvinutí tlaku na krycí sklo displeje umožňuje uzavřít magnetický obvod mezi těmito magnety, což má za následek odpudivé síly, které poskytují hmatovou zpětnou vazbu. Řízením množství proudu do systému elektromagnetu by Apple mohl změnit stupeň haptické odezvy.
Systém by detekoval a reagoval na změny síly magnetického obvodu způsobené poklesem zobrazovací vrstvy.

Pokud klesání překročí prahovou hodnotu, proud by byl přiveden na jeden elektromagnetický prvek, což by mělo za následek hmatovou odezvu. To může být obzvláště užitečné při psaní na virtuální klávesnici pomocí aplikací, jako je virtuální klavír a další.

Zdroj: idownloadblog.com