Společnost Apple dnes oznámila, že odložila spuštění prodeje HomePodu na začátek roku 2018. Původně měl být HomePod v prodeji už v prosinci 2017. Ve svém prohlášení poskytnutém společnosti CNBC a několika dalším médiím Apple uvedl, že potřebuje „trochu více času„, než bude HomePod zcela připraven.



Apple definice „brzy“ je obecně od ledna do dubna. Apple neposkytl konkrétní důvod pro zpoždění. „Nemůžeme se dočkat, až lidé vyzkouší HomePod, průlomový bezdrátový reproduktor pro Apple domácnost, ale potřebujeme ještě trochu času, než bude připravena pro naše zákazníky. Na začátku roku 2018 začneme přepravovat HomePod k prodeji do USA, Velké Británie a Austrálie.

Apple představil HomePod na své Worldwide Developers Conference v červnu 2017. V té době uvedla, že Apple zahájí prodej HomePodu v prosinci za 349 dolarů.

HomePod je první produkt od Applu, který byl zpožděn od AirPods v loňském říjnu. V té době Apple také řekl, že potřebuje „trochu víc času„, než budou připraveny bezdrátová sluchátka. AirPods byly poprvé v prodeji v prosinci 2016.

HomePod také slouží jako asistent reagující na gesto „Hey Siri“ a ovládající HomeKit. Vysoce kvalitní reproduktor je vybaven prostorovým povědomím a Apple technologií vyrobenou, která zahrnuje čip Apple A8 a pravděpodobně 1 GB RAM.

Zdroj: macrumors.com