Huawei dnes představila svou nejnovější vlajkovou loď Honor, V10 v Číně. Ještě zajímavější je, že Honor V10 je dodáván s 3D senzorem na přední straně, který Huawei používá pro vlastní převzetí Animoji. Huawei říká, že má nové animované emoji a jsou lepší než má Apple a to v mnoha ohledech.



Popíšeme si vlastní technologii 3D snímači vyvinutém firmou Huawei pro model V10. Na rozdíl od snímače tváře od Apple, ten od společnosti Huawei nevyužívá laserový snímač. Místo toho se spoléhá na speciální kameru, která může vytvořit mapu hloubky lidské tváře, aniž by spoléhala na laser. Skládá se z LED RGB, IR kamery, RGB kamery a projektoru VCSEL. Huawei / Honor zachycuje všechny detaily tváře uživatele pomocí proužku s proužkem a rozlišením 1280 x 800, které vytvoří model vašeho obličeje s přibližně 300 000 body za přibližně 10 sekund.

Pomocí tohoto senzoru, podobně jako u uživatelů iPhonu X, mohou uživatelé Hono V10 vytvářet a sdílet animované emoji se svými přáteli a rodinami. Huawei předem načte nějaké 3D emoji na Honor V10, které může animovat pro uživatele. Patří sem opice, panda, liška atd. Jak je to lepší než Apple animoji? No dobře animované emoji Huawei mohou dokonce vytáhnout jazyk, když uděláte totéž. Huawei také říká, že jeho implementace je lepší při čtení výrazu obličeje než Apple.

Huwaei bude také používat tento 3D senzor pro účely odemykání obličeje s dobou odemykání přibližně 400 milisekund. Nicméně tato funkce nebude k dispozici na Honor V10 s Huawei, která by ji pravděpodobně držela zpět pro jednu ze svých budoucích vlajkových telefonů.

Zdroj: iphonehacks.com