Apple vydal iOS 11.2 pro veřejné testery, která obsahuje službu Apple Pay Cash, ta je dostupná pro testery ve Spojených státech. Někteří vývojáři s operačním systémem iOS 11.2 také vidí v aplikaci Zprávy možnost Apple Pay Cash. Testování bylo zpočátku omezeno pouze na zaměstnance Applu a později se rozšířilo i na zaměstnance Apple Storu.



Služba Apple Pay Cash pracuje prostřednictvím aplikace Zprávy a je navržena tak, aby umožnila rychlé převody peněz z osobních osob, podobně jako Square Cash nebo Venmo. Je k dispozici jako specializovaná aplikace iMessage ve vestavěné aplikaci Zprávy s hotovostí převedenými prostřednictvím transakcí iMessage. Ačkoli se většina Apple Pay Cash se zaměřila na iPhone, peníze mohou být zasílány také pomocí aplikace Apple Watch.

Hotovost může být odeslána z propojené debetní nebo kreditní karty, přičemž přijatá hotovost je uložena na kartě Apple Pay Cash do aplikace Wallet (peněženka), která může být použita při nákupu nebo odeslána na bankovní účet. Odeslání hotovosti prostřednictvím kreditní karty se účtuje 3%, zatímco odesílání hotovosti z debetní karty je zdarma.

Karta Apple Pay Cash, která je k dispozici v Peněžence, je zpřístupněna prostřednictvím partnerství se společností Green Dot, společností, která nabízí předplacené karty Discover. Aby Apple Pay Cash fungovalo musí obě mít obě strany tuto funkci aktivovanou a aktivovanou. Peníze mohou být zasílány pouze v individuální zprávě, přičemž Apple Pay Cash není k dispozici ve skupinových zprávách.

Apple Pay Cash bude také k dispozici na Apple Watch s watchOS 4.2 a uživatelé mohou odesílat hotovost přímo z aplikace Zprávy na zařízení používajícím zápěstí.

Chcete-li používat Apple Pay Cash v dnešní beta verzi, oba lidé budou muset spustit veřejnou beta verzi aplikace iOS 11.2. Na kartě Apple Pay Cash v Peněžence musí být načteno minimálně 10 dolarů, musí být zapnuto dvoufaktorové ověřování a zařízení iPhone 6 nebo novější. Apple Pay Cash je v současné době omezena na USA.

Společnost Apple poprvé oznámila Apple Pay jako funkci iOS 11 na svém Worldwide Developers Conference v červnu, ale nebyla implementována v žádné beta verzi iOS 11 a na konci beta testovacího období Apple potvrdil, že to bude přichází v budoucí aktualizaci iOS 11.

Zdroj: macrumors.com