Apple uvede v první polovině roku 2018 druhou generaci iPhone SE, podle čínského ekonomického Daily News. Zpráva tvrdí, že předběžně pojmenovaný iPhone SE 2 a bude sestaven výhradně od tchajwanského výrobce Wistron v továrně v Bengaluru v Indii, kde dojde i k výrobě stávajícího iPhone SE.



Informace jsou v souladu s dřívější zprávou od Focusu Taiwan, která tvrdila, že nový iPhone SE bude dodán v prvním čtvrtletí roku 2018, to zahrnuje leden až březen příštího roku.

Apple představil současný iPhone SE na mediální události 21. března 2016 a zařízení začal prodávat o měsíc později. Vzhledem k rušným datům prodeje, iPhone SE 2 by mohl být představen také v březnu.

Indická webová stránka Tekz24 dříve oznámila, že nová generace iPhone SE bude mít čip Apple A10 Fusion se 2 GB paměti RAM, kapacitou 32 GB a 128 GB, zadní kamerou 12 megapixelů, pětimegapixelovým fotoaparátem a mírně větší baterií s kapacitou 1 700 mAh.

Současný iPhone SE vypadá podobně jako iPhone 5 a 5s, včetně menšího čtyřpalcového displeje, který preferuje některá skupina zákazníků. Zařízení má čip A9 od společnosti Apple, jako je v zařízeních iPhone 6s a iPhone 6s Plus. Současný model má dále 2 GB paměti RAM, 12 megapixelovou zadní kameru, 3,5 mm konektor pro sluchátka a Touch ID.

Není jasné, zda bude mít iPhone SE 2 stále tělo iPhonu 5/5s a nebo bude mít nový design s větším dispelej a to je iPhone 6/6s. Výkonově by se však měl vyrovnat iPhonu 7.

Zdroj: macrumors.com