Může se to zdát úsměvné, ale volba je na vás. Káva nebo iPhone. I přesto, že cena iPhonu X se zdá mnohým přemrštěná, vyjde vás stejně, jako pití kávy. To jsou slova Tima Cooka, který se takto vyjádřil k ceně iPhonu X při příležitosti zveřejňování výsledků za čtvrtletí.



 

Spousta lidí si iPhone koupí u operátorů, který nabízejí splácení třeba 300$ ročně (6 600kč). To vychází asi 140kč na týden. Na kolik vás vyjde vaše týdenní káva? 140 korun může být cena jednoho velkého nápoje ve Starbucks nebo cena tří espress v kavárně. Ať už si dáte jeden nápoj nebo tři, na cenu 140 kurun se dostanete snadno.

Pokud tedy budete iPhone X splácet tři roky (iPhone X se dá sehnat za 999$) vyjde vás to opravdu jako tři roky srkání kofeinu v kavárnách.

Tim si je navíc jistý, že cena není přemrštěná. Platíte tolik, jakou má iPhone hodnotu. Nesnaží se nastavit nejvyšší možnou cenu, kterou jsou zákazníci ochotní zaplatit. Dle jeho slov totiž Apple nabízí přístroj vybavený na několik let a nabitý novými technologiemi. Připlatit se tak za něj musí, protože nejde o tuctový telefon a platíte tím opravdu to, co je v něm.

zdroj: macrumors.com