Šéf hardwarového inženýrství Dan Riccio a vedoucí designu společnosti Apple Jony Ive poskytli rozhovor pro magazín Time. Riccio se domnívá, že iPhone X připravuje cestu pro trh příštích 10 let chytrých telefonů, vzhledem k jeho radikálnímu redesignu s téměř okrajovým displejem, bez tlačítka pro domácí použití a pokročilých fotoaparátů pro rozpoznávání obličeje a rozšířenou realitu.



Byly zde mimořádně složité problémy, které bylo řešit,“ řekl Ive. „Věnovat pozornost tomu, co se stalo historicky, vám skutečně pomáhá dát víru, že se hledáte řešení.

Tato historie zahrnuje zčásti i Apple, který v loňském roce odstranil konektor sluchátek na iPhone 7, rozděloval cesty s vestavěnou diskovou jednotkou na MacBook Pro po roce 2012 a vynechal disketu na iMac G3 v roce 1998.

Z krátkodobého hlediska je to cesta, která se zdá být méně riskantní“ Ive uznala, že pro Apple není vždy snadné přesunout se v nějaké funkce nebo technologie, když se domnívá, že existuje „lepší způsob„, a je snadné si uvědomit názor vzhledem k kontroverzním postojům, které každá změna způsobila.

Apple byl kritizován spoustou zákazníků, kteří například v loňském roce za vynechání konektori sluchátek na iPhone, a dokonce i konkurenti, jako je Google a Samsung, ji ​​využili jako příležitost pro zábavu v Apple.

Po čase se však mnoho zákazníků obvykle naučí přizpůsobit se. Společnost Google dokonce v letošním roce odstranila konektor na sluchátka se zařízením Pixel 2.

iPhone X je nejdražší iPhone vůbec, s počáteční cenou 999 USD ve Spojených státech, kterou Apple uvedl, ale to je právě návrat ke kořenům 8 let zpět, kdy mělo iPhone pouze pár lidí a proč? Bylo to neznámé a drahé, ale díky tomu i jedinečné a Apple jde zpět k tomuto stylu právě s iPhonem X.

Zdroj: macrumors.com