Podívejte se na koncep iPadu X, který by měl být představen v roce 2018 a bude obsahovat samozřejmě Face ID, možná OLED displej s úhlopříčkou 10,5″ a bezdrátové nabíjení. Koncept pochází z fóra MacRumors a můžeme na něm vidět jasný design iPhonu X, ze kterého tento iPad X vychází.



Samozřejmostí konceptu je odstranení Home Butto tlačítka, které nahrají gesta a nový čip Apple A11 Bionic. Server Bloomberg udělal velký rozhovor o budoucí generaci tabletu iPad, kterou by Apple mohl podpořit její prodej. Velká otázka zůstává u použítí OLED displeje, který by měl zajistné negativní vliv na cenu celého produktu. Apple však tuto cestu s OLED displejem zahájil už u první generace Apple Watch, takže není důvod, proč by tuto technologii neměl použít i u iPadu. Dodavatelé LG Electronics Inc., Japan Display Inc. a Sharp Corp. by však údajně nedokázali pokrýt poptávku a vysoké požadavky Applu.

Apple používá Touch ID u iPadu od roku 2014 a odstranění domovského tláčtka s Touch ID, společnost se sídlem v Cupertinu plánuje už od roku 2010. Uplynulé 3 roky klesla celosvětová poptávka po iPadech o 17 procent.

Zdroj: concept-phones.com, bloomberg.com