Johny Srouji, viceprezident společnosti Hardware Technologies v Apple, nedávno hovořil o čipech v iPhone, zabezpečení Face ID, rozšířené realitě a dalších v rozsáhlém rozhovoru s izraelskou stránkou CTech Calcalist.



Johny Srouji vede tým zodpovědný za vlastní křemíkové a hardwarové technologie, jako jsou baterie, regulátory paměti a aplikační procesory, včetně nového čipu A11 Bionic, který je obsažený v iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X. „Můj tým už pracuje na čipech, které budou k dispozici v roce 2020„, sdělil.

Srouji se také vyjádřil, že Face ID je nejrychlejší a nejbezpečnější systém rozpoznávání obličeje. Také uvedl, že 3D masky by neměly být schopny oklamat Face ID, ačkoli video zveřejněné po několika dnech mohlo ukázat jinak. „Pokud chci vytvořit 3D modelovou masku tváře – nemělo by to fungovat. Ale existuje další věc o Face ID a to, že se ve skutečnosti učíme. Učíme se přizpůsobovat – pokud vám narostou vousy, pokud máte sluneční brýle či klobouk – pak by to fungovat mělo„, dodal.

Zdroj: macrumors.com