Nehody, kdy upadle telefon možná nejsou denním chlebem. Čas od času se ale stát mohou. Než se vám to ale stane s novým iPhonem X, měli byste si přečís tento článek. Možná si dobře rozmyslíte, jestli svého celoskleněného mazla budete nosit bez obalu nebo ne.



 

Ať už je sklo na iPhonu tvrdé třeba sebevíc, sklo je zatím pořád jen sklo a je rozbitné. Apple Care+ sice stojí nějaký ten peníz, ale rozhodně bude milejší koukat se na peníze utracené za Apple Care+ než odesílání rozbitého iPhonu na výměnu zadního skla za 540$ (cca 12 000,-kč). Ptáte se proč to stojí tolik?

iPhone X je designovaný tak, že přední sklo včetně zobrazovacího panelu není tolik obtížné vyměnit. Jeho výměna vás vyjde na 279$ (6 100,-kč). Proti tomu zadní sklo je přilepené na tenkém plíšku – podobně jako u iPhonu 4 a 4S. Na tomto plíšku jsou přilepené všechny orgány telefonu. Stejně tak kamera vystupující nad skleněná záda je precizně přilepená, a tak její vyjmutí není žádná hračka.

Pokud tedy chcete vyměnit skleněná záda, bude třeba odlepit veškeré součástky a vyměnit tak téměř celou konstrukci telefonu za novou. S Apple krytím to pak nemusí být takový zásah do vaší peněženky. Pojištění a především obal byste si měli pečlivě rozmyslet ještě před nákupem telefonu.

zdroj: idownloadblog.com