iOS 11 poskytuje velkou sbírku výchozích vyzváněcích tónů, ale mnozí z nás preferují vlastní vyzvánění. Možná byste chtěli nastavit svou oblíbenou píseň jako vyzváněcí tón. Jak tedy vlastní vyzvánění nastavit? Zde je podrobný návod.



Připojte svůj iPhone k počítači a otevřete iTunes. Klikněte na písně v postranním panelu. Otevře se vám hudební knihovna se seznamem všech skladeb, které byly synchronizovány s vaším iPhone. Najděte skladbu, kterou chcete nastavit jako vyzváněcí tón, klepněte na ni pravým tlačítkem a zvolte Informace o skladbě. V dialogu, který se otevře, přejděte na kartu Možnosti. Zadejte počáteční a koncové časy skladby nebo zvukového souboru, který chcete použít. Po dokončení klikněte na tlačítko OK.

Z hudební knihovny vyberte skladbu a přejděte na Soubor > Převést > Vytvořit verzi AAC. Vytvoří se duplicitní soubor skladby se stejným názvem jako původní. Nyní musíte připojit příponu .m4r, aby mohla být použita jako vyzváněcí tón. Chcete-li tak učinit, vyberte skladbu ve formátu AAC ve vaší hudební knihovně, klepněte pravým tlačítkem myši na ni a zvolte možnost Zobrazit v aplikaci Finder.

Ten otevře složku, která bude obsahovat skladbu, kterou jste vytvořili. Bude mít příponu .m4a. Přejmenujte soubor skladby tak, aby obsahoval příponu .m4r. Například pokud je název souboru Hello.m4a, musíte jej přejmenovat na Hello.m4r. Vraťte se zpět do iTunes a klikněte na ikonu zařízení v levém horním rohu. Klikněte na TónyPřetáhněte soubor .m4r ze složky iTunes do složky Tóny v aplikaci iTunes. Jakmile se vyzváněcí tón objeví v programu iTunes, bude také přenesen na připojený iPhone.

Nyní, kdy byl vlastní vyzváněcí tón přenesen do vašeho iPhone, jste připraveni ho použít.  Klepněte na nastavení, poté na zvuky a dále pak v sekci zvuky a vibrace klepněte na typ upozornění, pro které chcete nastavit vlastní vyzvánění.

Zdroj: iphonehacks.com