Před zahájením prodeje iPhone X se lidé zajímali, jak by Apple Pay fungoval bez tlačítka Touch ID Home pro potvrzení plateb, ale jak se ukázalo, platební služba není příliš odlišná.



Chcete-li používat službu Apple Pay na iPhone X, budete muset samozřejmě v aplikaci Peněženka nastavit službu Apple Pay kreditní nebo debetní kartu. Když jste v obchodě, který přijímá službu Apple Pay, proces Apple Pay je víceméně stejný jako u Touch ID, ale některé z gest jsou jiné.

Dvakrát stiskněte boční tlačítko na zařízení iPhone X, abyste vybrali výchozí kartu Apple Pay a ověřili ji pomocí Face ID. Poté podržte svůj iPhone X nad čtečkou, abyste potvrdili platbu. Pokud nechcete používat vaši výchozí kartu, nezapomeňte ji vyměnit klepnutím.

Poklepání, které otevírá aplikaci Peněženka, by mělo být ve výchozím nastavení povoleno, ale pokud tomu tak není, můžete ho zapnout tím, že přejdete do nabídky Nastavení > Peněženka > Apple Pay > a přepnete na možnost Double-Click. Je to funkce, kterou doporučujeme aktivivoat pokud často používáte Apple Pax, jelikož urychluje proces platby.

Zdroj: macrumors.com