Při letošní prezentaci keynote nám Apple ukázal hned několik nových produktů. Ať by se ale snažil sebevíce, největší pozornost strhl pouze jeden z nich – iPhone X. Není se čemu divit, jedná se o velkou novinku vybavenou technologií, se kterou Apple nikdy předtím nepřišel. Spousta lidí kvůli tomu ale zapomnělo, že na světě je i nová „osmička“.



Pokud teď čekáte, že kvůli nedostupnosti vlajkové lodi v podobě iPhonu X spousta lidí zvolí radši o poměrně dost levnější iPhone 8, jste na omylu. Spousta lidí čeká dál a někteří volí raději starší iPhony.

Podle statistik je hlavním vítězem iPhone 7, hit loňského roku, který ovšem nabízí velmi podobný design a téměř stejné funkce jako letošní „osmičky“. Hlavním lákadlem je přitom i cena, kterou Apple musel snížit. Pro spoustu zákazníků tedy iPhone 8 nepředstavuje až tak velkou novinku, kvůli které by museli obětovat několik tisícovek navíc.

Loňský model se teda tak stal nejprodávanějším telefonem za třetí čtvrtletí tohoto roku a to s prodanými 13 miliony kusy. Velmi zajímavé je i druhé místo, které si drží Apple s již starším iPhonem 6s – těch dokázal prodat úctyhodných 7,9 milionů kusů. Následuje několik konkurenčních telefonů, ovšem iPhone 8 mezi pěti nejlepšími nehledejte.