Společnost Apple dnes ráno uvedla do své televizní aplikace novou sekci Sport, která se jeví jako dostupná na zařízeních se systémem iOS 11.2 a tvOS 11.2. K sportům lze přistupovat prostřednictvím nové záložky Sport ve spodní části aplikace, která se nachází vedle tlačítka „Sledovat nyní“.



Apple poprvé oznámila v září, sportovní sekci v TV aplikaci, která je navržena tak, aby uživatelům umožnila sledovat živé sportovní hry prostřednictvím integrace s ESPN. Aktuálně je  ESPN jedinou aplikací nabízející obsah v kategorii Sportovní televize, ale v budoucnu by mohly nabídnout další aplikace zaměřené na sport.

Právě teď je basketbalová sezóna a odpoledne je několik basketbalových zápasů a televizní aplikace se silně zaměřuje na obsah basketbalu. K dispozici jsou odkazy na hry NBA, basketbalové hry pro muže a ženy v kategorii vysokoškolského basketbalu, spolu s opětovným vysíláním obsahu a samostatnými sekci pro prohlížení fotbalu a rugby.

Apple plánuje pravidelně měnit své zaměření na zvýraznění důležitých sportovních her, které se chystají, takže když budou fotbalové zápasy, fotbal bude silně prominentní.

V sekci „Oblíbené“ v aplikaci máte možnost si vybrat všechny své oblíbené MLB, NFL, NBA, NHL, MLS a další týmy, které přizpůsobí obsah zobrazený v aplikaci vašim zájmům. Televizní aplikace také pošle upozornění, pokud jsou vysílány důležité zápasy, které vás zajímají, a tyto možnosti oznámení lze přizpůsobit v části Oznámení v aplikaci Nastavení. Můžete si také vybrat, zda chcete zobrazovat živé sportovní výsledky v sekci TV v aplikaci Nastavení. 

Zdroj: macrumors.com