iPhone 7 Plus byl prvním telefonem firmy Apple, který byl vybaven fotoaparátem s dvojím objektivem, letošní iPhone 8 Plus a iPhone X ho následovaly. iPhone X také využívá výhody optické stabilizace obrazu a větší clony na teleobjektivu.



Co může být překvapením pro většinu uživatelů je, že teleobjektiv v duálním fotoaparátu Apple není vždy aktivován při výběru zoomu 2x. V některých scénách s nízkou úrovní osvětlení se iOS rozhodne oříznout širokoúhlý snímek místo možnosti získat lepší obraz s menším šumem a nižší pravděpodobností rozmazání. Vzhledem k těmto skutečnostem nedávno návrhář Studio Neat, Dan Provost, provedl experiment, aby zjistil, v čem je teleobjektiv v iPhone X lepší v porovnání s objektivem iPhone 7 Plus.

Položil předmět (v tomto případě starou kameru Rolleiflex) na bílou plochu a na obou stranách ji obklopil dvěma LED studiovými světly. Nastavil iPhone 7 Plus a iPhone X na stativy (pomocí Glif, natch) a umístil je tak, aby zachovaly co možná nejpodobnější rámování. Poté, od úplně tmavé místnosti pomalu zvedl úroveň světla. Výsledky jsou uvedeny ve videu níže.