Tim Cook přivítal v Apple Campusu Lestera Holta, novináře, který uvádí NBC Nightly News. Bavili se spolu nejen o Applu, ale také o podivných falešných zprávách nebo třeba daních v USA.



 

 

Řeč začala tato dvojce problematikou falešných zpráv, které velmi poškozují nejen Apple. Tim uvedl příklad na podivných zprávách, které se šířily Ruskem před prezidentskými volbami v roce 2016. Podobně to prý funguje i se zprávami kolem společností vypuštěných se záměrem poškodit druhou stranu. To je podle Tima skutečný problém.

Dále se řeč přesunula k daním v USA. Tim si je jistý, se domnívá, že musí dojít k daňové reformě. V USA totiž platí to, že pokud společnost vydělá finanční obnos za hranicemi USA a chce jej přenést do Států, musí jej zdanit 40% taxou. Proto většina společností nechává profity ze zahraničí za hranicemi a v USA tak velké společnosti nevzkvétají tak, jak by měly.

Na Time také padla otázka, na iPhone X a zabezpečení Face ID. Cook se klasicky dušoval, že Apple si žádné údaje neuchovává, že veškerý výpočet probíhá uvnitř zařízení a servery Applu o tom neví v podstatě nic. Šifrování, zabezpečení je pro Apple priorita.

„Vaše údaje jsou váš majetek, my s ním nikdy obchodovat nebudeme, to nepřipadá v úvahu. Vše navíc šifrujeme a ani my k nim nemáme přístup“ Tim Cook se také vrátil k loňské aféře, kdy FBI požádala o odemčení teroristova iPhonu, ale Apple tuto žádost zamítl. Tim prohlásil, že kdyby k podobné situaci došlo znovu, zachová se Apple stejně. Je to jasné gesto ochrany soukromí.

Poslední otázkou rozhovoru byl vývoj iPhonu za posledních 10 let. Je známo, že Tim Cook se po Stevově smrti nenachází v snadné situaci. Je na něj vyvýjený veliký tlak, portože lidé očekávají stejně hvězdný chod firmy jako za Steva Jobse. Tim Cook ale pronesl, že jak změnit svět už dávno ví, je to ale o mnoho těžší, než si všichni mysleli.

zdroj: macrumors.com