Kategorie služeb Apple, která zahrnuje App Store, iTunes Store, Apple Music, Apple Pay, AppleCare, iCloud, licencování a dalších služeb, stanovily ve čtvrtém čtvrtletí roku 2017 rekordní výnosy. Během čtvrtletí v kategorii služeb dosáhla 8,5 miliardy dolarů, což představuje nárůst o 6,3 miliardy v předcházejícím čtvrtletí.



iOS 11 přinesl zcel nový vzhled a zážitek aplikací App Store, která rozděluje hry a aplikace na samostatné karty a představuje i novou sekci „Dnes“, která umožňuje Applu zvýraznit širokou škálu aplikací, které jsou k dispozici v App Store a nabízí řadu vylepšení jako je třeba vyhledávání aplikací. Apple říká, že nový design zvýšil návštěvy zákazníků, počet stažených aplikací a množství času, které zákazníci stráví v App Storu.

Aktualizace iOS 11 také představila systém ARKit, čímž iPhone a iPad představují největší platformu rozšířené reality na světě. Existuje již více než 1 000 aplikací ARKit k dispozici ke stažení z App Store.

Výnosy společnosti Apple Music se v průběhu čtvrtletí také výrazně zvýšily, meziročně se meziročně zvýšil o 75% a iCloud zaznamenal „dvojciferný růst“, pokud jde o měsíční průměrné uživatele a tržby. Apple má 210 milionů placených předplatných ve všech svých službách, až o 25 milionů v samotném čtvrtém čtvrtletí roku 2017.

Apple se snaží zdvojnásobit tržby za služby v roce 2016 do roku 2020 a generální ředitel společnosti Apple, Tim Cook, dnes odpoledne řekl, že společnost je na cestě k dosažení tohoto cíle.

Zdroj: macrumors.com