OLED displej má skvělé podání barev, ale postupem času je jeho přirozenou vlastností, že se obrazovky vypaluje a můžeme vidět i posun samotný barev při pohledu na displej z boku. Podle Applu, když se podíváte na OLED displej z bočního úhlu, můžete vidět změny v barvě a odstínu, což je „charakteristika OLED“ a „normální chování“.



Apple říká, že s dlouhodobým používáním mohou OLED displeje zobrazovat „nepatrné vizuální změny“, které jsou také považovány za normální. Zařízení iPhone X bylo navrženo tak, aby bylo „nejlepší v průmyslu“ při snižování vypalovacích efektů, ale dokument o podpoře společnosti Apple naznačuje, že vypalování je stále problém, který by někteří uživatelé mohli v průběhu času potenciálně vidět.

Bude tedy zajímavé sledovat, reakce reklamací u náročných uživatelů, kde bude iPhone neustále zatěžován, stejně jako chování prodloužené AppleCare+ záruky v USA.

Znění Applu naznačuje, že vypálení obrazovky bude vzácným výskytem, ​​ale Apple navrhuje, aby se uživatelé vyhnuli zobrazování statických obrazů při maximálním jasu po dlouhou dobu. Pokud je aplikace, která udržuje displej zapnutý, pokud není iPhone X v aktivním používání, úroveň jasu by měla být dočasně omezena pomocí ovládacího centra.

Ujistěte se, že displej iPhone X je nastaven tak, že po krátké době nečinnosti přejde do režimu spánku, tím se zabrání problémům s vypalováním, což se obecně stává, když se stejný obraz na displeji delší dobu zobrazí. Společnost Apple doporučuje nastavit automatický zámek na „kratší dobu“.

Zdroj: macrumors.com