Je to pouze pár dní, co jsme koupili v iSTYLE – Apple Premium Reseller iPhone X, 256 GB do naší redakce. iPhone X rozhodně není nejlevnější záležitostí, jedná se o nejdražší iPhone nabízený společností Apple. Proto je k zamyšlení, zda se nevyplatí připlatit si za pojištění nového produktu, na které se vztahuje pád, náraz, polití, odcizení a krádež.



Pojištění všech iPhonů stojí 2.000,- Kč na 1 rok a 3.300,- Kč na 2 roky. iPhone X je však zcela jiná kategorie roční pojistné stojí 3.600,- Kč na 1 rok a 5.100,- Kč na 2 roky. Ano, skutečně pojistné iPhonu X na jeden rok stojí, jako pojistné jiného iPhonu na 2 roky.

Důvod k částce pojištění je jednoduchý, toto zařízení má v sobě skutečně drahý hardware a samotný displej výjde na 8.200,- Kč. Pro srovnání displej iPhonu 7 stojí asi polovinu. Dále jsou tu blíže nespecifikované škody se mohou vyšplhat na 15.700,- Kč. To už je cena, jako hodnota úplně nového iPhonu jiného typu. Ceny jsou přitom uvedeny pouze za hardware a není zde započítaná práce servisu.

Pokud chcete šetřit, tak určitě nešetřete na pojištění a nebo v lepším případě si nekupujte iPhone X, ale jeden ze starších modelů, kde je případná cena opravy po pádu, nárazu, nebo polití úplně v mnohem nižších částkách.

Pojištění lze zřídit pouze při zakoupení zcela nového iPhonu a nejde dodatečně přikoupit např. po nějaké době od nákupu. Důležitou součástí je i procentuální úspěšnost uznaných škod, kterou má iStyle dobře ověřenou s jejich pojišťovnou. Za naší redakci rozhodně doporučujeme toto pojištění, i když vás výjde iPhone X, 256 GB s pojištěním na 2 roky na 39.590,- Kč.