YouTube testuje novou funkci nazvanou Reels, která byla dnes oznámena právě na blogu YouTube. Reels je odpovědí YouTube na populární formát „příběhů“, který je k dispozici například v Instagramu nebo Snapchatu.



„Chceme udělat více proto, abychom vám poskytli jednoduché způsoby, jak se vyjádřit a jak oslovit fanoušky, takže dnes testujeme novou funkci. Ta je určena speciálně pro tvůrce YouTube.“ YouTube poskytl společnosti TechCrunch další informace o funkci Reels a vysvětlil, že je to způsob, jak se tvůrci mohou vyjádřit a zapojit fanoušky, aniž by bylo nutné nahrát celé video.

„Reels“ se budou skládat z několika rychlých mobilních videí, které budou mít délku až 30 sekund, upravovat je budete moct pomocí filtrů, hudby, textu, samolepek a dalších. Na rozdíl od funkce příběhy na jiných sociálních sítích po 24 hodinách nezmizí a místo toho, aby se objevily v horní části aplikace YouTube, budou k dispozici na vyhrazené kartě na kanálu tvůrce. YouTube plánuje zavést „Reels“ jako beta funkci, aby byla funkce vylepšena, než bude uvedena do provozu všem tvůrcům YouTube.

Zdroj: macrumors.com