Dva bývalí manažeři společnosti Apple dnes spustili novou službu na vysílání her nazvanou Caffeine.tv, která umožňuje uživatelům sledovat a vysílat hry a další zábavu na počítačích Mac, PC a iPhone. Společnost Caffeine připomíná platformu Amazon Twitch, „jen jednodušší, bezpečnější a sociálnější.



Caffeine byl založen Benem Keighranem a Sam Robertsem, bývalým vedoucím výrobcem produktů pro Apple TV a vedoucím designem pro zážitek uživatelů na systémech Apple. Kromě hry bude Caffeine „sociální vysílací platformou“ s nástroji pro zábavu i jiný umělecký obsah a je podpořen 46 miliony dolarů ve financování od Andreessena Horowitz a Greylock Partners.

Jednoduché ovládání s ovládacími prvky a žádný další software potřebný pro streamování obsahu. Uživatelé mohou vysílat hry třemi způsoby: pomocí softwaru pro vysílání PC hry, webové kamery z počítače Mac nebo PC a prostřednictvím aplikace iOS.

Jakmile začnete používat Caffeine, aplikace zobrazí obsah a vysílání od lidí, které sledujete v „sociálním kruhu„, a můžete se k nim připojit a sledovat s nimi společně.

Právě nyní jsou všechny verze služby technicky v předprodeji. Máte-li zájem, můžete najít stránky pro stolní počítače v aplikaci caffeine.tv a aplikaci pro iPhone v App Storu. Jak ukázalo několik čtenářů, Caffeine momentálně nepodporuje Safari na Macu, ale místo toho povzbuzuje uživatele, aby zkusili Firefox nebo Chrome.