Čínský padělatel, který se podílel na schématu pro provoz a pašování padělků, které napodobují iPhony a iPady společnosti Apple, byl dnes obvininěn z obchodování s lidmi a poplatky za spiknutí, jak uvádí se v tisková zpráva sdílené na webových stránkách amerického ministerstva spravedlnosti.



Jianhua „Jeff“ Li, který spolupracoval s firmou Dream Digitals, se spikl s několika dalšími jednotlivci, kteří do USA od roku 2009 do roku 2014 přesunuli přes 40 000 padělaných iPadů, iPhonů a příslušenství do Číny. Elektronické přístroje obsahovaly štítky a obaly obsahující padělané ochranné známky společnosti Apple.

Falešná zařízení byla odeslána po celých Spojených státech a výtěžek z prodeje byl posílán na bankovní účty na Floridě a New Jersey.

Li, který byl oficiálně obviněn ze spiknutí v obchodování s padělaným zbožím, etiketami a pašování zboží do Spojených států, obdržel k zaplacení pokutu ve výši více než 1,1 milionu dolarů.

Li by mohl čelit několikaletému vězením za svůj zločin. Společný spiklenec Rosario LaMarca byl v červenci odsouzen na 37 měsíců vězení, zatímco dva další, s nimiž Li pracoval, Roberto Volpe a Andreina Becerra, čekají na odsouzení.

Zdroj: macrumors.com