Nemůžeme popřít skutečnost, že iPhone je jedním z nejpopulárnějších technologických produktů na trhu, a to jistě zvyšuje i zisky společnosti Apple. V loňském roce firma prodala 216 milionů iPhonů, podle nejnovějších odhadů společnosti Statista.



Ačkoli iPhone se prodává za velmi vysokou cenu, zákazníky láká elegantní, ale snadno ovladatelný operační systém a nejlepší možný hardware, který je dostupný na trhu. A každoročně společnost založená v Cupertinu rozšiřuje svůj výběr o novou dávku iPhonů. V loňském roce představil technologický gigant tři nové iPhony. iPhone X, následovaný levnějšími modely iPhone 8. Jsou to všechny skvělé mobilní telefony z různých důvodů, a pokud váš současný telefon začíná stárnout, můžete přemýšlet o zakoupení jednoho z těchto telefonů. Zatímco iPhone X a iPhone 8 jsou populární mezi uživateli, existuje i několik důvodů, proč byste měli s nákupem počkat.

Chybějící inovace

Když Apple oznámila vydání nových iPhonů v loňském září, postavila iPhone 8 jako cenově dostupnou alternativu k iPhone X. Telefon není rozhodně zklamáním, protože přichází s novými možnostmi a designovými vylepšeními. Jedná se například o nový procesor Apple A11 Bionic, vylepšenou životnost baterie nebo podporu bezdrátového nabíjení. Ve skutečnosti ale Apple použil stejný design pro své iPhony od roku 2014, kdy odhalil iPhone 6. V roce 2018 je však těžké nevidět telefon jako trochu zastaralý. Jednoduše kupujete starší telefon, ale s novými komponenty. Nedostatek inovací je proto jedním z důvodů, proč možná budete chtít počkat až do září.

Vyšší cena

Apple uvádí, že její technologie jsou zaměřeny na vyšší cenovou skupinu. Když ale loňský rok odhalil iPhone X, lidé byli šokováni, když zjistili, že se telefon bude prodávat za téměř 30 000 Kč. Ano, telefon je dodáván se spoustou pokroků v oblasti hardwaru a nových funkcí. Ale povzbudit zákazníky, aby zaplatili tak obrovskou částku za telefon, nebude nikdy snadné. Existuje nespočet zpráv, které tvrdí, že Apple přijde s levnějším modelem.

Očekávání nových iPhonů

Dalším důvodem, proč můžete chtít odložit zakoupení iPhone 8 nebo iPhone X, je skutečnost, že společnost Apple tvrdí, že pracuje na řadě nástupců. Ve skutečnosti by měly být vydány tři nové iPhony a první z nich by měl být iPhone X Plus. Pokud jsou zprávy pravdivé, na trh byl měl přijít přístroj s 6,5-palcovým displejem. Apple také může odhalit aktualizovanou verzi iPhone X. V neposlední řadě může přijít také levnější 6,1palcový iPhone s LCD displejem.

Můžete opravit svůj iPhone

Na konci roku 2017 se ukázalo, že Apple zpomaluje některá zařízení se starší baterií. Někteří lidé tvrdí, že společnost to dělá proto, aby přiměla zákazníky k zakoupení nových mobilních telefonů, ale samozřejmě Apple popřel tyto obvinění. Společnost se za to od té doby omluvila, ale současně snížila cenu výměny baterií pro starší telefony iPhone. V současné době můžete vyměnit baterii ve starším telefonu za 620 Kč. To není špatná cena, vzhledem k tomu, že byste za tuto službu měli běžně zaplatit částku 1 700Kč. Musíte nejprve absolvovat diagnostický test. Je to ale dobrá volba, pokud jste spokojeni se stávajícím telefonem a nechcete přejít na novější model.

Opravy chyb

Když programátoři společnosti Apple narazí na bezpečnostní nedostatky, reagují tím, že se rychle podívají na základní problémy a vydávají opravy chyb. Předpokládá se, že protože programátoři pracují příliš rychle, aby opravili bezpečnostní problémy, nakonec způsobí další chyby v kódu. To samozřejmě není dobré pro firmu nebo pro spotřebitele. Zdroje obeznámené se situací se domnívají, že americký technologický gigant by mohl skončit odložením hlavních aktualizací iOS, dokud tento proces nezmění. Takže v podstatě byste mohli zakoupit telefon, pro který nebudou několik měsíců vydávány opravy softwaru.

Spousta konkurenčních produktů

Konkurence na trhu je dalším – posledním bodem. Například Samsung Galaxy S8 je populární alternativou k iPhone 8, nabízející 5,8-palcový displej, 12 megapixelový fotoaparát, rozpoznávání obličeje a snímač otisků prstů. V současné době stojí asi 700 dolarů, takže je mnohem levnější než iPhone X. To může být působivé vzhledem k tomu, že nabízí podobné funkce.

Zdroj: idropnews.com