Pokud potřebujete obnovit data z iPhonu, iPadu nebo iPodu, existuje několik možností, jako jsou vlastní nástroje společnosti Apple pro obnovení. Aplikace iMyFone D-Back pro Mac, usnadňuje obnovení konkrétních dat ze záloh přes iTunes, iCloud nebo i tehdy, když nevíte přesně, kde hledat.



Díky počítači Mac budete také moci snadno obnovit pouze požadovaná data, díky čemuž snadno najdete fotografie, zprávy a data z aplikací, jako jsou WhatsApp, Viber, Kik, WeChat a další. Pokud nevíte, kde začít, první položka nabídky podél levé strany je funkce Smart Recovery, což je nejlepší volba pro obnovu. Jedná se o funkci, která vás provede procesem, abyste pohodlně našli nejlepší způsob, jak vyhledat konkrétní data, která jste ztratili. Po výběru této funkce se vás aplikace zeptá, jak jste ztratili data, která hledáte.

To umožní aplikaci zjistit, která další funkce je zapotřebí k tomu, abyste měli nejlepší šanci na obnovení dat.

iTunes/iCloud zálohování a obnovení  
Odtud vás automaticky nasměruje k další funkci pro načtení vašich dat, mezi něž patří: Obnovení ze zařízení iOS, Obnovení ze zálohy iTunes, Obnovení z iCloud Backup nebo Fix iOS System. Můžete také průvodce Smart Recovery vynechat a ručně vybrat jednu z těchto možností z lišty nabídek vlevo, pokud víte, která data chcete obnovit.

Nyní budete mít k dispozici výběr všech datových typů nebo filtrování, abyste získali pouze požadovaná data (viz výše). To zahrnuje například aplikace WhatsApp, WeChat, Viber, KiK, Skype a Line, a některé vestavěné aplikace Apple jako Zprávy, Historie hovorů, Kontakty, Fotky, Video, Poznámky, Hlasové poznámky, Kalendáře a připomenutí a Historie Safari.

Klikněte na tlačítko Další a aplikace automaticky spustí skenování vašeho zařízení nebo iTunes pro zálohování. Pro iCloud se nejprve musíte přihlásit do svého účtu. Potom můžete zobrazit a filtrovat všechna data, která aplikace najde. Poté stačí stisknout tlačítko Obnovit, abyste je stáhli.

Opravte systém iOS
Kromě obnovení dat lze pomocí aplikace iMyFone D-Back opravit některé běžné problémy se systémem iOS, se kterými se můžete setkat. Kliknutím na funkci „Opravit systém iOS“ v levé části aplikace se zobrazí tři možnosti. Standardní režim se pokusí rychle vyřešit běžné problémy, jako jsou zařízení s bílou či černou obrazovkou, zařízení, která zamrzly při načítání, stejně jako další problémy se zamrznutím, které brání načítání dat.

Zdroj: 9to5mac.com