Dnes ráno byla vydána aktualizace iOS 11.3 beta 2 pro vývojáře, která představuje novou funkci „Kondice baterie“, která je navržena tak, aby poskytovala uživatelům iOS více informací o jejich bateriích.



Funkce se nachází v Nastavení, sekci Baterie. Ta uvádí maximální kapacitu akumulátoru a to, zda pracuje na špičkové úrovni. Na zařízeních, která fungují s plnou kapacitou baterie, jako je například iPhone X, není možné přepínat mezi vypnutím funkce správy napájení. Aktualizovaný dokument, který popisuje tuto funkci, uvádí, že na zařízení s baterií, která musí být vyměněna, může být řízení spotřeby vypnuto.

Správa napájení může být zakázána na všech zařízeních, pokud je nainstalována beta verze iOS 11.3, ale pokud dojde k neočekávanému vypnutí zařízení iPhone, správa napájení se automaticky zapne. Navíc uživatelé se mohou rozhodnout, zda funkci, která dynamicky řídí maximální výkon, aby se zabránilo neočekávanému vypnutí vypnou, či nikoliv. Tato funkce je povolena pouze po neočekávaném vypnutí zařízení a také pro baterii, která má sníženou schopnost dodat maximální okamžitou energii. Tato funkce se týká iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 a iPhone 7 Plus.

Zdroj: macrumors.com