Současně s recenzemi na inteligentní reproduktor HomePod, které se objevily dnes ráno, několik internetových stránek také sdílelo pohled do zákulisí audio laboratoře, kde Apple zařízení testoval.



Apple pozval novináře do laboratoře minulý týden. Jim Dalrymple z The Loop sdílel dnes v příspěvku své dojmy. Phil Schiller poznamenal, že laboratoř, kde byl HomePod testován, nebyla pouze pro HomePod, neboť v ní Apple testoval také reproduktory, které se nacházejí v iPhone, iPad, Mac nebo AirPods. Také viceprezidentka společnosti Apple pro hardware, Kate Bergeron, uvedla, že projekt začal před šesti lety s malým, zaměřeným týmem. „Na začátku jsme se ptali sami sebe, co by to znamenalo, kdybychom se rozhodli navrhnout hlasitý reproduktor, který bychom mohli umístit do jakékoliv místnosti, a tato místnost by neměla vliv na kvalitu zvuku,“ uvedla Bergeron.

Jakmile začalo testování, Apple použil pro tento účel několik místností. Jedna z těchto místností byla například zaměřena na rozpoznávání hlasu a rozpoznávání Siri, zatímco další byla navržena tak, aby detekovala a zabraňovala elektronickým zvukům a bzučení, když je HomePod připojen, ale hudba nehraje. Vzhledem k tomu, že laboratoř byla vybudována pro testování i jiných produktů, než je HomePod, vedoucí ředitel inženýrství společnosti Apple, Gary Geaves, naznačil, že pokrok dosažený v reproduktoru v laboratoři vedl k pokroku i v jiných, nejmenovaných zařízeních Apple.

Zdroj: macrumors.com