Apple diskutoval s investiční bankou Goldman Sachs o možnosti nabídnout zákazníkům finanční půjčku při nákupu produktů Apple, podle zprávy Wall Street Journal zveřejněné ve středu.



Zákazníci, kteří si zakoupili iPhone X za 1000 dolarů, by mohli získat úvěr od Goldman Sachs, místo úvěru na kreditní kartě, která často nese vysoké úrokové sazby.
Diskuze mezi společnostmi Apple a Goldman Sachs zůstávají v ranném stádiu a podle WSJ se mohou ještě rozpadnout. Technologický gigant i investiční banka odmítly tuto zprávu komentovat. Součástí jednání společnosti Goldman s Apple je převzetí nějaké formy inovačního programu Apple, který je určen pro uživatele, kteří chtějí mít každý rok nejnovější iPhone a který je součástí AppleCare +.

Ti, kteří se přihlásí do programu ve své aktuální podobě, mohou vyměnit svůj iPhone za nový model s 12 měsíčními splátkami a každý rok začínají nový cyklus programu. Společnost Apple spustila tento program v září 2015 za pomoci Citizens Financial Group, která financuje půjčky s nulovým úrokem a možnosti vyššího zájmu o další nákupy zařízení Apple. Program byl zaveden ve stejnou dobu, kdy poskytovatelé bezdrátových sítí začali snižovat dotace kupujících.

Zdroj: macrumors.com