Apple v pátek vydal nový dokument upravující kompatibilitu zařízení s obchodem iTunes Store. Podle nové zprávy Apple ukončí podporu první generace Apple TV již v květnu tohoto roku. Stejný osud čeká uživatele počítačů s Windows XP nebo Vista.



Apple ve zprávě informuje, že podpora pro první generaci jablečného set top boxu bude ukončena už 25. května a znemožní tak všem uživatelům Apple TV 1 používat iTunes Store. Apple už také v předstihu začal s rozesíláním informačních emailů zákazníkům s informací o blížícím se ukončení podpory.

„Od 25. května 2018 zavede Apple bezpečnostní změny, které znemožní 1. generaci Apple TV používat iTunes Store. Jedná se o zastaralé Apple zařízení a již nezíská tyto nové bezpečností aktualizace.“ Apple také ve zprávě zmiňuje, že všechny novější modely Apple TV budou fungovat normálně.

První generace Apple TV byla představena už v roce 2007, používala tradiční mechanický HDD disk a později byla v roce 2010 nahrazena novější verzí, která už byla založena na flashovém úložišti. První generace byla Applem oficiálně stanovena za zastaralou na konci roku 2015. Co se týče uživatelů Windows, Apple ve zprávě poznamenal, že uživatelé starších Windows XP a Windows Vista taktéž nebudou mít od tohoto data přístup k iTunes Storu. To bude znamenat, že již nebudou moci uskutečnit nové nákupy nebo znovu stáhnout dříve zakoupené položky. Uživatelé Windows XP a Vista jsou přitom už teď velmi omezeni, jelikož nejnovější verze iTunes 12 vyžaduje alespoň Windows 7. Jedná se však už skutečně o zastaralé systémy, které už ani samotný Microsoft nepodporuje a tak se jedná ze strany Applu o celkem pochopitelný krok.

Zdroj: macrumors.com