V průběhu tohoto týdne jsme vás informovali o spoustě nových únicích o nadcházejících produktech. Nechyběly tak nové informace o iPhonu SE, nových iPadech, ale ani o AirPods 2. Tento týden byl tedy na úniky mimořádně úrodný. Dnes jsme se však dočkali dalšího zajímavého úniku, tentokrát se týká iPhonu X Plus, což by měl být větší bratříček iPhonu X (tak jak již dříve naznačil Ming Chi Kuo) a Apple by jej měl představit už letos na podzim.



Již v minulosti jsme něco málo o iPhonu X Plus mohli slyšet. Zatím se však nejednalo o nic konkrétního – až do dnešního dne. Na stránce MacX forums se dnes objevily 2 nové fotky, které nabízí jedinečný pohled na větší digitizéry, které by měly patřit právě iPhonu X Plus. Samotné fotografie, na které se můžete podívat níže, by měly pocházet z LG továrny ve Vietnamu. Autor těchto fotografií tvrdí, že se jedná o fotografie pořízené během testovací výroby.

Na první fotografii se můžeme podívat na digitizér, který vypadá mnohem větší, než klasický 5,8″, který používá iPhone X. Výřez pro senzory se zdá hodně podobné velikosti, možná trochu menší (zpráva z letošního roku tvrdila, že by letošní iPhony mohly nabídnout menší výřez – jedná se však o nepodložené tvrzení). Na spodní části nalezneme flex kabel sloužící pro připojení základové desky. Zajímavé na něm je, že je na něm vytištěno datum výroby přesně ve formátu, který používá Apple. Podle data by tato součástka měla být vyrobena někdy v polovině listopadu minulého roku (46. týden). Na druhém obrázku se potom můžeme podívat na již sestavené displeje. Na tomto obrázku toho však moc kromě výřezu pro sluchátko a senzorů ve výřezu nenajdeme.

Dnešní únik tak potvrzuje tvrzení analytické společnosti KGI, která již dříve na letošní rok předpověděla celkem 3 modely iPhonu, všechny v designu letošního iPhonu X. Měl by to být 5,8″ model, dále větší 6,5″ model (plus?) a také levnější 6,1″ model s LCD displejem. Z dřívějších zpráv už také víme, že výrobcem OLED displejů pro dražší modely bude LG (narozdíl od letošního Samsungu), což jenom více potvrzuje dnešní snímky a jejich údajný původ. Stále se však jedná jenom o úniky a tak bysme k nim měli přistupovat spíše skepticky. Skutečné modely se dozvíme tradičně až letos na podzim.

Zdroj: 9to5mac.com / macrumors.com