Apple získal nový patent č. 9 904 502, který popisuje zařízení s druhým displejem pro MacBook nebo iPad jako dynamickou klávesnici.



Patentová přihláška obsahovala popis dvou možností, první je trvalé připevnění k zařízení a druhou je duální displej, který lze odendat podobně jako u Microsoft Surface Pro.

V patentové dokumentaci je zřejmé, že implementace není určena jako příslušenství, které by umožnilo párování dvou iPadů společně s jednou klávesnicí. Ilustrace přidružené k patentu výslovně uvádějí, že jedna obrazovka je OLED displej, zatímco druhá obrazovka je LCD.

Nastavení dvojitého zobrazení může poskytnout snadný přístup k jinému jazyku, rozložení klávesnice, citlivým ovládacím prvkům nebo dokonce k velkému skicovacímu povrchu, který lze použít ve spojení s něčím podobným jako je Apple Pencil. Nicméně tato flexibilita by přišla na úkor tradiční typické mechanické klávesnici.

Patent počítá s polarizační vrstvou na obou displejích, aby nedocházelo k odleskům.

Apple má od roku 2016 u MacBooků Pro už OLED panel sloužící jako nástrojová lišta. Další krok by byl tedy logický v podobě celého dotykového displeje.

Zdroj: appleinsider.com