Apple Music má nyní 36 milionů předplatitelů po celém světě, což je nárůst z více než 30 milionů od zprávy, která byla zveřejněna minulý měsíc. Apple potvrdil pro The Wall Street Journal, že Apple Music roste rychleji než Spotify ve Spojených státech a brzy by mohla tuto službu překonat.



Základna zákaznického účtu společnosti Apple v USA roste o 5% měsíčně, oproti 2% společnosti Spotify, podle známých čísel. Za předpokladu, že toto tempo růstu bude pokračovat, Apple předstihne Spotify ještě v letošním roce.

V celosvětovém měřítku Spotify udržuje značný náskok před Apple Music. Streamovací služba ukázala, že před měsícem má 70 milionů předplatitelů, takže je téměř dvakrát větší než Apple Music. Spotify má také bezplatnou možnost s reklamou, díky níž má celosvětově více než 140 milionů posluchačů.

Společnost Spotify se v roce 2011 rozšířila do Spojených států a Apple Music bylo až v roce 2015, kdy byla současně služba uvedena ve více než 100 zemích. Pokud jde o placené předplatné, obě služby nabízejí individuální plán za 9,99 dolarů za měsíčně, studentský plán za 4,99 dolarů za měsíc a rodinné plán, pro šest osob za 14,99 dolarů za měsíčně.

Apple Music má výhodu v podobě předinstalovanosti na stovkách milionů iPhonů a iPadů. Je také k dispozici na počítačích Mac, PC, Android, Apple Watch, Apple TV, vozidlech vybavených funkcí Apple CarPlay, Sonos a HomePod.

Poslouchej Apple Music a Spotify magazínu AppleNovinky.cz

Zdroj: macrumors.com